De geschiedenis van de Lamme Goedzak

Kom genieten van het eten en het verhaal!

De naam van het eetcafé heeft een lange geschiedenis. Zo dankt het eetcafé de Lamme Goedzak Breda haar naam aan de gelijknamige personage uit het 'De legende van Uilenspiegel'. Een boek van de Belgische schrijver Charles de Coster.

 

De naam "Lamme Goedzak"geeft zijn karakter al goed weer. Hij is een zachtmoedige man die op zijn gemak van het leven geniet. Als kind ontvluchtte hij het ouderlijk huis omdat hij gepest werd door zijn jongere zus en niet assertief genoeg was om iets terug te doen. Hij is verzot op eten en drinken (wat te zien is aan zijn lichaamsomvang) en helpt Uilenspiegel graag met het uitvoeren van diens fratsen. Evenals Uilenspiegel strijdt hij tegen de papen en hij is meedogenloos als een pastoor hem voor "dikzak"uitmaakt. Hij verlangt hevig naar zijn eigen vrouw (die hij nergens vinden kan) en weerstaat intussen de verleiding van andere vrouwen.

Bron: Wikipedia 

De Lamme goedzak Breda is hét eetcafé waar u net als 'de lamme goedzak' op uw gemak kunt genieten van heerlijk bourgondisch eten.